sadraazam lokumu
KADININ ÇİZGİSİ :: KADINA ÖZEL :: Mutfak :: Tarifler
1 sayfadaki 1 sayfası
sadraazam lokumu
Malzemeler:
Kek için:
* 4 yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 1 paket kabartma tozu
* 1 su bardağından biraz fazla un
Krema için:
* 3 su bardağı süt
* 2,5 yemek kaşığı un
* 1/2 su bardağı şeker
* 1 paket vanilya
Üzeri için :
* 2 su bardağı süt (ılık)
* 1-1,5 su bardağı hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Krema için; süt, şeker ve unu bir tencerede karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra vanilyayı ilave edip soğuması için bir kenara alın ( Krema soğuk veya hafif ılık olduğunda daha koyu kıvamda olduğundan rulo yaparken daha iyi sonuç veriyor) .
Kek için; yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip karıştırın. Büyük fırın tepsisine (dikdörtgen) hamuru ince bir tabaka şeklinde yayın. Önceden ısınmış 170 derece fırında 10 dk. pişirin.
Pişen keki iki parça olacak şekilde ikiye bölün. Daha sonra her parçadan iki parmaktan biraz kalın olacak şekilde dikdörtgen parçalar kesin. 5 bir tarafta 5 diğer tarafta olmak üzere on küçük dikdörtgen alde ediyoruz.Bu küçük dikdörtgenleri de keskin bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölüyoruz. Üzerlerine 1 yemek kaşığı kadar soğuyan kremadan sürün ve rulo yapın . Ruloyu önce çukur bir tabağa koyduğunuz süte batırın. Daha sonra hindistan cevizine bulayıp tabağa alın. Bir gün dinlendikten sonra servis edin.
Afiyet olsun...
Yarınki misafirlerim için yaptım kızlar.Siz de deneyin harika bir tat.Wink
Kek için:
* 4 yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 1 paket kabartma tozu
* 1 su bardağından biraz fazla un
Krema için:
* 3 su bardağı süt
* 2,5 yemek kaşığı un
* 1/2 su bardağı şeker
* 1 paket vanilya
Üzeri için :
* 2 su bardağı süt (ılık)
* 1-1,5 su bardağı hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Krema için; süt, şeker ve unu bir tencerede karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra vanilyayı ilave edip soğuması için bir kenara alın ( Krema soğuk veya hafif ılık olduğunda daha koyu kıvamda olduğundan rulo yaparken daha iyi sonuç veriyor) .
Kek için; yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip karıştırın. Büyük fırın tepsisine (dikdörtgen) hamuru ince bir tabaka şeklinde yayın. Önceden ısınmış 170 derece fırında 10 dk. pişirin.
Pişen keki iki parça olacak şekilde ikiye bölün. Daha sonra her parçadan iki parmaktan biraz kalın olacak şekilde dikdörtgen parçalar kesin. 5 bir tarafta 5 diğer tarafta olmak üzere on küçük dikdörtgen alde ediyoruz.Bu küçük dikdörtgenleri de keskin bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölüyoruz. Üzerlerine 1 yemek kaşığı kadar soğuyan kremadan sürün ve rulo yapın . Ruloyu önce çukur bir tabağa koyduğunuz süte batırın. Daha sonra hindistan cevizine bulayıp tabağa alın. Bir gün dinlendikten sonra servis edin.
Afiyet olsun...
Yarınki misafirlerim için yaptım kızlar.Siz de deneyin harika bir tat.Wink
rubi- Mesaj Sayısı : 27
Kayıt tarihi : 29/01/08
KADININ ÇİZGİSİ :: KADINA ÖZEL :: Mutfak :: Tarifler
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz