kakolu çilekli profiterol

Aşağa gitmek

kakolu çilekli profiterol

Mesaj tarafından rubi Bir 23/04/08, 03:03 pm

Kakaolu Çilekli Profiterol (4 kişilik)

Kakaolu%20Çilekli%20Profiterol%20%284%20kişilik%29%20tarif%20tarifi Malzemeler
Hamur için:
125 gr. margarin
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
4 adet yumurta
Krema için:
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1/2 limon
1,5 su bardağı süt
50gr. margarin
1/2 paket vanilya
350 gr. çilek


Yemeğin Tarifi
Su, margarin, şeker ve tuzu bir tencereye koyup kaynatın. Elenmiş unu ve kakaoyu ilave edin. Kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Tencerenin ortasında bir hamur topu halini alınca ateşten alıp, ılınmaya bırakın.
Hamuru krema sıkacağı ya da bir poşete doldurup, yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde toplar sıkın. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra enine ortadan ikiye kesin.
Kremayı hazırlamak için, 250 gr. çileği ayıklayıp bir süzgeçte ezerek süzün.
Yumurta, şeker, un ve rendelenmiş limon kabuğunu 2 çorba kaşığı süt ile ezin. Kalar sütü kaynattıktan sonra yavaş yavaş bu karışımın üzerine dökün. Karıştırarak 5 dakika pişirin. Süzdüğünüz çileği, margarini ve vanilyayı ekleyerek 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Altını kapatıp, soğumaya bırakın.
Kalan çilekleri temizleyip enine doğrayın.
İkiye böldüğünüz topların alt bölümüne hazırladığınız kremadan koyun, üzerine doğranmış çilekleri yerleştirin. Kapak kısmını üzerine kapatıp, servis yapın.
avatar
rubi

Mesaj Sayısı : 27
Kayıt tarihi : 29/01/08

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz