muzlu rulo

Aşağa gitmek

muzlu rulo

Mesaj tarafından rubi Bir 23/04/08, 03:16 pm

Malzemeler:

1 lt süt
250 g margarin
3 kahve fincanı un
10 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
4 adet muz
1 paket kakaolu bisküvi (Ben Eti kullandım)
Yapılışı:

1. Tencereye yağı koyun, kaynatmadan eritin ve unu ekleyin. Sürekli karıştırarak un ve yağı 4 dakika kavurun.

2. Yavaş yavaş sütü ve ardından toz şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam edin.

3. Göz göz kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika daha pişirin. (Karıştırmaya devam edin.)

4. Ocağı kapattıktan sonra vanilyayı ekleyin ve mikserle 10 dakika çırpın.

5. Büyük fırın tepsisini ıslatın. Fazla suyunu süzün. (Su muhallebinin yapışmasını önlüyor.) Muhallebiyi yaklaşık 0,5 cm kalınlığında dökün, eşit kalınlıkta yayılması için kaşıkla düzeltin.

6. Buzdolabında veya serin bir yerde 2 saat bekletin.

7. Muhallebiyi 10 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. (Kolay kesmek için bıçağın ucunu ıslatabilirsiniz.) Geniş bir tabağa kakaolu bisküvileri ufalayın.

8. Muhallebiyi tepsiden dikkatlice alıp, kakaolu bisküvi kırıntılarının üzerine koyun. Bir ucuna aynı uzunlukta muz yerleştirin ve dolayın.

9. Servis tabağına yerleştirin.
avatar
rubi

Mesaj Sayısı : 27
Kayıt tarihi : 29/01/08

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz