pramit yaş pasta

Aşağa gitmek

pramit yaş pasta

Mesaj tarafından rubi Bir 23/04/08, 03:04 pm

4 paket kare kakolu biskuvi.
2 adet muz.
1 kilo sut.
8 corba kasigi nisasta.
10 corba kasigi toz seker.
1 vanilya.
1 yumurta.
Hindistan cevizi.
1 tane(oda sicakliginda)margarin
Cirpma alleti.
Diktorgen bir tepsi buyukce.
1 tani sefaf buyuk boy poset.
Tencere.

Yapılışı:
Once sut bir tencereye koyulur.icine nisasta,yumurta,seker,vanilya eklenerek pisirilir.koyu bir kivam alan kremayi iyice soguyana kadar bekletilir.tepsiye ise sefaf poset iki tarafindan tepsinin sarkacak sekilde konur.soguyan kremanin icine oda sicakligindaki margarin konarak mikser yardimiyla cirpilir.krema azirlandiktan sonra.posetin ustune birazcik krema yayilir.ustune biskuviler enine 3 sira boyuna 6 sira olmak sekilde bir kat duzulur.duzilen biskuvinin ustune krema surulur.e boylece kenarlar 6 kat orta 3 kat olmak uzere biskuviler dizilir.ortaya iki tane tum muz yerlestirilir.posetlerin iki tarafindan kaldirilarak ortasi yerde olmak sartiyla biskuvilere ucgen sekli verilir.hindistan ceviziyle suslenir. afiyet olsun

Servis Önerileri:
Dolapta pastanin 1 saat beklemesi yeterli oluyor .

Daha dün akşam yaptığım bu tatlı herkesin çok hoşuna gidiyor arkadaşlar.yalnız tarifte 1 paket margarin yazıyor ama ben yarım paket koyuyorum.karar sizin yani.umarım beğenirsiniz.
avatar
rubi

Mesaj Sayısı : 27
Kayıt tarihi : 29/01/08

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz