KADININ ÇİZGİSİ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

kek tarifleri

3 posters

Aşağa gitmek

kek tarifleri Empty kek tarifleri

Mesaj tarafından aşkböceği 28/01/08, 11:11 am

ISLAK KEK

MALZEMELER

4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
kabatma tozu
vanilya

HAZIRLANIŞI

Şeker ve yumurtalar çırpılır. Süt, yağ, kakao ilave edilir, sonra bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır ve gerisine un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. 170 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıktıktan sonra soğumadan, daha önce ayırmış olduğumuz 1 bardaklık karışım kekin üzerine iyice çektirilerek dökülür. Bir süre sonra servise hazır hale gelir.
aşkböceği
aşkböceği

Mesaj Sayısı : 21
Yaş : 44
Nerden : tekirdağ çorlu
Kayıt tarihi : 25/01/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

kek tarifleri Empty revani

Mesaj tarafından aşkböceği 28/01/08, 06:05 pm

REVANİ

MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı kekun
kabartma tozu
1 su bardağı un

şerbet malzemesi :
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
limon

HAZIRLANIŞI
Yumurtayı şekerle çırpın, yoğurt, kekun, un ve kabartma tozunu ilave edin . Kanştırup tepsiye boşaltın ve fırında pişirin. Kaynatıp soğuttuğunuz şerbeti, sıcak revaninin üzerine dökün.
aşkböceği
aşkböceği

Mesaj Sayısı : 21
Yaş : 44
Nerden : tekirdağ çorlu
Kayıt tarihi : 25/01/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

kek tarifleri Empty Geri: kek tarifleri

Mesaj tarafından aşkböceği 28/01/08, 06:07 pm

AĞLAYAN KEK

MALZEMELER
4 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
1,5 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
kreması :
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
sosu:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı kakao

HAZIRLANIŞI
Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin. Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın. En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırına koyun.30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın. Sonra soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi üzerine sürün.
Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servise yapabilirsiniz.
aşkböceği
aşkböceği

Mesaj Sayısı : 21
Yaş : 44
Nerden : tekirdağ çorlu
Kayıt tarihi : 25/01/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

kek tarifleri Empty Geri: kek tarifleri

Mesaj tarafından serap06 28/01/08, 06:52 pm

teşekkürler...

serap06

Mesaj Sayısı : 29
Kayıt tarihi : 26/01/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

kek tarifleri Empty Geri: kek tarifleri

Mesaj tarafından aşkböceği 29/01/08, 10:06 am

birşeydegil canım sizden bekliyorum degişik tariflerrrr
aşkböceği
aşkböceği

Mesaj Sayısı : 21
Yaş : 44
Nerden : tekirdağ çorlu
Kayıt tarihi : 25/01/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

kek tarifleri Empty Geri: kek tarifleri

Mesaj tarafından meltemynr 12/02/08, 11:08 am

KOLAY PEYNİRLİ KEK

Malzeme :
3 adet yumurta,
1 küçük paket margarin,
2 bardak yoğurt,
2 bardak peynir rendesi,
aldığı kadar un,
biraz maydanoz, nane, dereotu,
1 paket kabartma tozu

Yapılışı:
1- Yumurtaları porselen bir kaseye koyup telle kuvvetlice çırpınız.
2- Erimiş yağı, sütü, rendelenmiş kaşar peynirini koyup karıştırınız.
3- Karıştırılmış unu koyup tekrar karıştırınız.
4- Susamı da bu hamura koyup karıştırınız.
5- Yağlanmış kek kalıbına bu karışımı koyup orta hararetli fırında 40-50 dakika pişiriniz.
6- Fırından alınca soğutulup servis yapınız.
meltemynr
meltemynr

Mesaj Sayısı : 88
Nerden : {İZMİR}Manisa/Turgutlu
Kayıt tarihi : 25/01/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

kek tarifleri Empty Geri: kek tarifleri

Mesaj tarafından meltemynr 12/02/08, 11:22 am

Portakallı Kek

2 adet portakal
6 adet yumurta
20 çorba kaşığı toz şeker
15 çorba kaşığı un
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu

Yumurtaları ve 15 kaşık toz şekeri bir kaba alarak beraberce çırpın. Portakalların kabuklarını rendeleyin yarısını, erimiş margarin, kabartma tozu ile birlikte yumurtalı şekerli karışıma ekleyin, iyice karıştırarak yağlanmış kek kalıbına dökün, fırında pişirin. Portakal suyunu 5 kaşık toz şekerle kaynatarak şurup koyuluğuna getirin. Kek fırından çıktıktan sonra biraz soğutun ve üzerine portakal şurubunu emdierek dökün. İyice soğuyunca servis edin.
meltemynr
meltemynr

Mesaj Sayısı : 88
Nerden : {İZMİR}Manisa/Turgutlu
Kayıt tarihi : 25/01/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

kek tarifleri Empty Geri: kek tarifleri

Mesaj tarafından meltemynr 12/02/08, 11:23 am

Portakallı Kek

MALZEMELER
1 bardak portakal suyu ( 3 portakal gerekir)
1 portakal kabuğu rendesi
3 yumurta
3/ 4 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı tozşeker
2,5 su bardağı un
2 tepeleme çay kaşığı baking powder

YAPILIŞ TARİFİ
Portakalların suyunu çıkartın. Bir portakalı iyice yıkadıktan sonra kurulayıp kabuğunu rendeleyin.
Ölçülü şekerle yumurtaları mikserde çırpın. Koyulaştığı zaman portakal suyu ve sıvıyağ karıştırın. İçine portakal kabuğu katılmış olan unu azar azar katıp bir tahta kaşıkla karıştırarak altüst edin.
İki kek kalıbını veya büyücek bir kalıbı yağlayıp unlayın. Yukarıdaki karışımı boşaltın.( kalıbın ¾ ünü doldurmuş olmalıdır.)
170 derece ısıtılmış fırında 50 dakika açık pembe renkte pişirilir. Kek kalıplarını önce ıslak bir bezin üzerinde 5 dakika bekletin. Sonra da bir bıçağın yardımıyla kenarlarını açarak bir tabağa ters çevirerek çıkartın.
Dilerseniz üzerine pudraşeker eleyin.
meltemynr
meltemynr

Mesaj Sayısı : 88
Nerden : {İZMİR}Manisa/Turgutlu
Kayıt tarihi : 25/01/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

kek tarifleri Empty Geri: kek tarifleri

Mesaj tarafından meltemynr 12/02/08, 11:26 am

Üzümlü Kek

Malzemeler:
2 yumurta,
125 gram margarin,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı un,
yarım çay bardağı süt,
1 çay bardağı çekirdeksiz üzüm,
1 paket kabartma tozu
küçük kâğıt pasta kalıpları.

Hazırlanışı:
Yumurta, şekerle krem gibi oluncaya kadar çırpılır. Süt ve margarin ilave edilir. Un ve kabartma tozu eklenir. Unlanmış üzümler konduktan sonra kaşıkla kâğıt kalıplara akıtılır. Hepsi bir tepsiye konarak 170 derecede pişirilir.
meltemynr
meltemynr

Mesaj Sayısı : 88
Nerden : {İZMİR}Manisa/Turgutlu
Kayıt tarihi : 25/01/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz